ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Ortopedický polštář … úleva pro krční páteř

Ortopedický polštář … úleva pro krční páteř

Máte problémy s krční páteří nebo jim chcete předcházet? Potom je pro Vás ideální ortopedický polštář. Ortopedický polštář zajistí optimální oporu hlavy, čímž zajistí relaxaci krčních a šíjový svalů a obratlů. Ortopedický polštář zvýší komfort Vašeho spánku a stane se nezbytným společníkem i na Vaší dovolené.

Celý článek »

Šatní skříně

Šatní skříně

Ložnice je místnost, do které chodíme odpočívat a spát. Nejdůležitější součástí ložnice je proto postel. Pro kvalitu spánku je důležitá však nejen kvalitní a pohodlná postel, ale také celkové prostředí ložnice. Proto jsou důležitou součástí ložnice také šatní skříně, které slouží k uložení nebo pověšení oblečení, různých drobností a doplňků. Díky velké a prostorné šatní skříni naleznete úložné prostory pro oblečení, ložní prádlo, kravaty, opasky, kabelky, spodní prádlo apod. Šatní skříň zavřete a ložnice zůstane uklizená a útulná. A přesně v takové ložnici se vám bude dobře spát.

Celý článek »

Kdy se dobře vyspíte?

Kdy se dobře vyspíte?

Co je pro vás důležité, abyste se dobře vyspali? Je to známé prostředí a vlastní postel? Vyspíte se jedině doma a na dovolené ani oka nezamhouříte? Vyžadujete pořádnou tmu či absolutní ticho a s klapkami na očích či špunty do uší usnete kdekoli, dokonce i v letadle nebo v autobuse? Potřebujete nadýchanou peřinu lehkou jako vánek? Usnete pouze v dobře vyvětrané místnosti a příjemném chladu, zatímco v tropických vedrech se celou noc převalujete? Pomůže vám ke spánku uklidňující hudba nebo relaxační koupel v teplé vaně při svíčkách?

Celý článek »

Detail v hlavní roli

Detail v hlavní roli

Detaily hrají v životě důležitou roli. Týká se to i našeho spánku. Při zařizování ložnice klademe největší důraz na výběr postele. Aby byla pevná a designem i funkčně splňovala naše představy. Vyhledáváme informace o zdravotních matracích. Necháme si doporučit vhodný rošt do postele, případně si připlatíme za rošt polohovací nebo motorový. Dostatečnou pozornost věnujeme i ostatnímu nábytku, který v ložnici umístíme. Rozhodujeme se, jak ložnici vymalovat a která podlaha bude nejvhodnější.

Celý článek »

Proč investovat do chrániče matrace

Proč investovat do chrániče matrace

Většina lidí si uvědomuje jak důležitý je kvalitní spánek pro celkovou tělesnou a psychickou pohodu člověka. Výběru matrace proto věnují nemalou pozornost. Při koupi kvalitní matrace byste však neměli zapomínat také na chránič matrace. Právě vrchní ochranná podložka matrace mnohonásobně prodlouží životnost matrace, především potahu matrace, zvýší hygienu lůžka a také poskytne tepelnou izolaci. Při nákupu kvalitní matrace byste tedy neměli zapomenou na chránič.

Celý článek »

Jak si kdo ustele, tak si také lehne

Jak si kdo ustele, tak si také lehne

Základem zdravého spánku je kvalitní lamelový rošt a zdravotní matrace. Jen správně zvolená kombinace lamelového roštu a matrace nám umožní kvalitní spánek. Pro ničím nerušený noční odpočinek jsou důležité i další faktory. Jedním z nich jsou kvalitní lůžkoviny. Peřina a polštář tvoří nedílnou součást postele. Vybrat si můžete přírodní variantu z vlny nebo peří, která má v naší zemi dlouhou tradici nebo dnes běžnější materiály jako je bavlna a polyester v různých podobách.

Celý článek »

Letní přikrývky a polštáře pro horké noci

Letní přikrývky a polštáře pro horké noci

Pro horké tropické noci jsou určeny speciální letní lůžkoviny, které jsou vyrobeny z materiálů snadno absorbujících pot, jsou velmi lehké, mají menší hmotnost náplní a také chladící efekt. Letní ložní soupravy jsou speciálně vyvinuty pro horké letní noci, kdy vytváří komfort a příjemné klimatické podmínky pro klidný spánek i při vysokých letních teplotách. Letní přikrývky a polštáře jsou vhodné pro osoby se zvýšenou potivostí.

Celý článek »

Co lze najít pod postelí

Co lze najít pod postelí

Znáte to, když se o něčem řekne, že se to zametlo pod postel nebo pod koberec? Jako by se po tom zem slehla. Prostě to ignorujeme. Jak to asi vzniklo? Nejspíš proto, že pod kobercem ani pod postelí to není vidět. Postel je lepší, vejde se toho pod ní víc. Schováváme tam věci, které moc často nepoužíváme nebo je prostě chceme odstranit z dohledu.

Celý článek »

Rozkládací postele – novinky pro rok 2015

Rozkládací postele – novinky pro rok 2015

Rozkládací postele patří dlouhodobě mezi oblíbené postele nejen do dětských pokojíčků, ale také do malých bytů, garsoniér, pracoven a studentských pokojů. Největší předností a důvodem oblíbenosti rozkládacích postelí je jejich neuvěřitelná multifunkčnost. Postel ve složeném stavu slouží jako jednolůžko nebo jako sedačka, která nezabere zbytečně mnoho prostoru a vejde se do většiny místností. Po roztáhnutí postele získáte ložnou plochu klasické manželské postele.

Celý článek »

Co tvoří domov

Co tvoří domov

Nezáleží na tom, jestli bydlíte v rodinném domku nebo v panelákovém bytě, zda ho zařizoval architekt designovými kousky, nebo jste si pomohli svépomocí a vystačili s tím, co bylo zrovna k mání. Hlavní je, jak se doma cítíte. Jestli je to pro vás pouze místo k bydlení, nebo opravdový domov. Zde je výčet toho, co pro mne tvoří domov.

Celý článek »

Přivítejte jaro ve své ložnici

Přivítejte jaro ve své ložnici

Kalendářní jaro trvá již několik dní a právě jaro je doba velkého úklidu, velikonoční výzdoby, těšení se na oteplení či sázení truhlíků s květinami. Jaro však můžete přivítat také ve své ložnici novým povlečením s jarním květinovým vzorem. Barevné a květované povlečení nabudí jarní atmosféru i ve vaší ložnici. Škála barev povlečení je široká, takže si vhodné povlečení do své ložnice najde opravdu každý.

Celý článek »

Při výběru postele nezapomínejte na erotiku!

Při výběru postele nezapomínejte na erotiku!

Postel je nejtradičnější místo pro milostné hrátky již po celá staletí. Sex je po spánku bezesporu druhou nejčastější činností, pro kterou postel používáme, a tak i na něj by lidé měli brát při výběru lůžka patřičné ohledy. Statistiky praví, že průměrný český dospělák dělá sex přibližně stokrát ročně – přičemž zhruba šedesát procent z veškeré erotiky probíhá právě v prostředí ložnice, a tedy v posteli především.

Celý článek »

Zvyšte svoji výkonnost... spaním!

Zvyšte svoji výkonnost... spaním!

„Časně do postele a časně z postele vede člověka ke zdraví, moudrosti a bohatství.“ Touto moudrostí obohatil lidstvo Benjamin Franklin, americký prezident a jeden ze zakladatelů demokracie dnes bezesporu nejvýznamnějšího státu světa. Zároveň i přírodovědec, spisovatel a zakladatel Pennsylvánské univerzity - druhou svého druhu ve Spojených státech. Zkrátka velevýznamná osobnost, která rozhodně ví, o čem mluví.

Celý článek »

Rošty a matrace

Rošty a matrace

Nedávný oblíbený hit tuzemských hudebních žebříčků byla píseň skupiny Mandrage: „Šrouby a matice“. Vzhledem k textu písně a významu kvalitního spánku pro zdravé tělo a ducha, by se však klidně mohla jmenovat: „Rošty a matrace“.

Celý článek »

Poruchy spánku

Poruchy spánku

Nikoliv snídaně, ale dobrý spánek je tím nejlepším základem dne. A nejen dne, avšak i života jako takového. Rozličnými poruchami spánku v současnosti trpí mezi třiceti a čtyřiceti procenty lidí, přičemž téměř patnáct procent světové populace se potýká přímo s chronickou nespavostí. V minulosti nezískávaly poruchy spánku mnoho pozornosti ze stran lékařů, odborné veřejnosti či médií, s nástupem rychlejšího životního tempa a vyššího stresu, které jsou charakteristickým znakem dnešní doby, se však o publicitu hlásí stále hlasitěji.

Celý článek »

I vstávání může být zábavné

I vstávání může být zábavné

Bez pochyby si nikdo na světě nucené vstávání neužívá. Jakmile člověk nenaplní potřebu vyspat se do růžova, než si probuzení nakáže samo tělo, je rozmrzelý a nevrlý. Obzvláště má-li opustit pohodlí komfortní matrace. Však se také budíky rozmlácené kladivem staly hojně používaným gagem filmových grotesek. Moderní doba ovšem zná mnohé barvité nástroje, jak v člověku spolehlivě utlumit chuť každé ráno roztlouci budík na padrť.

Celý článek »

Kvalita spánku ovlivňuje celkový zdravotní stav

Kvalita spánku ovlivňuje celkový zdravotní stav

Spánek je neoddělitelnou a nezbytnou součástí života každého z nás. Hluboký spánek obecně pomáhá regenerovat celé tělo v době nemoci, hladovění nebo růstu. Spánek má velký význam i pro psychickou kondici. To, jak spíme, se promítá do našeho celkového zdravotního stavu, ale i do celodenní nálady. Nedostatek spánku také může způsobit různé úzkosti, deprese, bolesti hlavy, malou aktivitu a nevýkonnost.

Celý článek »

Rozkládací postele z bukového masivu

Rozkládací postele z bukového masivu

Rozkládací postele patří pro svou víceúčelovost mezi stále oblíbenější postele. Rozkládací postele naleznou své využití jak v dětských pokojích, v garsoniérách nebo menších bytech, tak v pokojích pro hosty či v pracovně. Pravdou je, že každý občas potřebuje nějaké lůžko pro přespání pro hosty a právě rozkládací postele jsou pro tyto účely nejvhodnější. Nemusíte je někde skladovat, nezabírají místo v garáži, ale rozkládací postel dennodenně využíváte a když je potřeba, pouze ji roztáhnete a máte požadované místo pro návštěvu.

Celý článek »

K nové matraci si rovnou kupte i pořádný budík

K nové matraci si rovnou kupte i pořádný budík

To, že je potřeba staré neprodyšné nepohodlné letiště vyměnit za klasickou postel, bylo víc než jasné. Nemělo smysl uvažovat o jeho renovaci a přečalounění, protože mělo svá nejlepší léta za sebou a navíc nevyhovovalo ani svými rozměry. Rozhodnutí zbavit se dvoulůžka urychlil ještě pořad Výměna manželek, kde jedna nepřizpůsobivá rodina měla v ložnici úplně stejný kousek. V tu chvíli padl definitivní ortel – půjde z domu.

Celý článek »

Zdravé spaní jako prevence bolesti zad

Zdravé spaní jako prevence bolesti zad

Bolesti zad patří k nejrozšířenějším civilizačním chorobám a z času na čas se s nimi potýká každý dospělý jedinec. Nejčastějšími příčinami jsou sedavé zaměstnání, dlouhodobá práce na počítači, řidičské povolání, špatné pohybové návyky, nevhodná obuv, stres, infekce, nadváha, nadměrná nebo nedostatečná pohybová aktivita. Jedním z důvodů způsobujícím či zhoršujícím bolesti zad bývá i nevhodná poloha při spaní, na kterou má zásadní vliv kvalita postele, matrace a roštu. Je-li příčina bolesti zad v nezdravém spaní, je pomoc jednoduchá – pořiďte si do postele rošt a zdravotní matraci a brzy poznáte, jaký je to rozdíl.

Celý článek »

Rohové čalouněné postele

Rohové čalouněné postele

Čalouněné rohové postele jsou klasické celočalouněné postele, avšak nemají pouze zadní čelo postele, ale také boční čelo. Tento typ postele bývá také nazýván „francouzské lůžko“ nebo „francouzská postel“. Díky rohovému čelu je postel vhodná pro uložení do rohu místnosti. Boční čelo postele chrání zeď před odíráním a otíráním. Rohové postele jsou proto oblíbené do dětských pokojů, pokojů pro hosty či do menších místností. Největší předností čalouněné postele je však skvělá cena.

Celý článek »

Jak na roztoče v posteli

Jak na roztoče v posteli

Roztoče najdeme v každé domácnosti. Daří se jim ve vlhkém a teplém prostředí jako jsou například matrace, lůžkoviny, čalouněný nábytek a koberec. Alergie na roztoče patří mezi nejčastější alergie. Nejvíce roztočů a jejich alergenů najdeme z celé domácnosti v posteli, protože roztoči se živí šupinkami kůže, které z nás odpadávají během spánku každý den.

Celý článek »

Jak jednoduše koupit rozkládací postel

Jak jednoduše koupit rozkládací postel

Uvažujete o nákupu rozkládací postele? V tom případě jste na správném místě. Naše nabídka rozkládacích postelí je široká, nabízíme rozkládací postele z lamina za příznivou cenu, ale také rozkládací postele z masivu. Postele nabízíme v široké škále barevného provedení, takže si jistě každý vybere pro sebe vhodný odstín. Ale to nejdůležitější je, že rozkládací postele vozíme zásadně našimi vlastními vozy a za poplatek vám postel také složíme.

Celý článek »

Malá ložnice? Řešením je postel s úložným prostorem.

Malá ložnice? Řešením je postel s úložným prostorem.

Máte v ložnici málo místa a každý kousek úložného místa se vám hodí? Nejste v tom sami. Velká ložnice s vestavěnou skříní přes celou stěnu nebo šatnou je snem většiny z nás, ale realitou je pouze pro zlomek šťastlivců. Většina lidí potřebuje využít každý kousíček ložnice, případně dětského pokojíčku. Ideálním řešením jsou postele s úložným prostorem.

Celý článek »

Zdravý spánek

Zdravý spánek

Spánek je nedílnou součástí života. Spíme proto, abychom načerpali energii na další den. Plnohodnotný spánek je důležitý pro obnovení fyzických a duševních sil, pro vytváření paměťových stop, ale také pro celou řadu metabolických pochodů. Během spánku dochází k regeneraci celého organismu.

Celý článek »

Antidekubitní matrace

Antidekubitní matrace

Antidekubitní matrace jsou matrace předcházející vzniku proleženin a jsou určeny především pro osoby dlouhodobě upoutané k lůžku. Proleženiny jsou onemocnění, kterým trpí dlouhodobě ležící pacienti, neboť na určitou část těla je při ležení vyvíjen velký tlak. Tkáň tak postupně odumírá. Podle rozsahu postižení tkáně se rozlišují 4 stupně dekubitů.

Celý článek »

Dopřejte si v lůžku maximální pohodlí

Dopřejte si v lůžku maximální pohodlí

Pokud si chcete dopřát nejvyšší pohodlí ve vašem lůžku, přemýšlejte o novém lamelovém roštu s polohováním pomocí motoru. Elektrický rošt s motorovým polohováním vám poskytne pohodlí a odpočinek, který si zasloužíte. Při čtení nebo sledování televize už nebudete těžce hledat pohodlnou polohu, ale postel si jednoduše nastavíte díky dálkového ovládání, přesně podle svých potřeb bez nutnosti vstávat z lůžka.

Celý článek »

Pět tipů pro snadnější vstávání

Pět tipů pro snadnější vstávání

Asi každý člověk zažil ráno pocit, že se mu ani trochu nechce vylézt z vyhřáté postele a dali byste cokoliv za hodinu spánku navíc. Bohužel to většinou není možné, protože prostě musíte vstávat do práce nebo do školy. Tento problém se většinou ještě umocní po jarní změně času, kdy jsme vlastně donuceni ze dne na den vstávat o hodinu dříve. Dá se něco udělat, aby bylo vstávání jednodušší? Samozřejmě ano, přinášíme pět základních rad, pro snadnější vstávání.

Celý článek »

Jak opravit vrzající postel

Jak opravit vrzající postel

Někteří z vás to možná znají. Večer si chcete po celodenním shonu lehnout a odpočinout si, ale nemůžete usnout, protože vás ruší „vrzající postel“, která se ozve při každém sebemenším otočení. Vrzání postele není nic příjemného. Přitom řešení může být někdy velmi jednoduché až banální. Velmi často totiž nevrže ani samotná postel.

Celý článek »

Abychom na matraci spali zdravě

Abychom na matraci spali zdravě

Neméně důležité je však dostatečné odvětrání samotné postele. Kvalitu našeho spánku ovlivňuje nejen pohodlné ležení, kterou zajistí ortopedická matrace, ale také to, že se v lůžku nezachycuje veškerá vlhkost a kožní šupinky, které lidské tělo vyprodukuje během noci.

Celý článek »

Rozkládací postel ke každodennímu spaní

Rozkládací postel ke každodennímu spaní

Jistě se Vám také stane, že přijede návštěva, kterou potřebujete někam na den či dva uložit, nebo u Vás chce přespat kamarád Vašeho dítěte či máte garsonku a nevejde se Vám do ní sedačka a zároveň i postel. Právě tyto situace řeší rozkládací postel Tandem. Rozkládací postele Tandem mají unikátní konstrukci, kdy ve složeném stavu slouží jako jednolůžko nebo sedačka. V rozloženém stavu slouží postel jako plnohodnotná manželská postel v rozměru 180x200cm.

Celý článek »

Co je lamelový rošt?

Co je lamelový rošt?

Lamelový rošt je součást lůžka, na kterou ukládáme matraci. Lamelové rošty jsou rozšířené především v Evropě, kde se začaly se vyrábět v polovině 20. století. Od 80. let 20. století se v nemocnicích začaly uplatňovat také rošty motorové.

Celý článek »

Chrápání: Zabiják lásky!

Chrápání: Zabiják lásky!

Chrápání patří mezi nepříjemné poruchy, které kromě postiženého trápí především jeho okolí. Zkoušeli jste už někdy usnout vedle ostře túrované motorky? Hluk, který vydává, dosahuje až 90 decibelů a stejně nesnesitelný může být i chrápající spáč! Snad proto se chrápání uvádí mezi deseti nejčastějšími důvody k rozvodu, které spadají do kategorie „soužití nemožné“. Sdílet s hlučným protějškem ložnici může být pro jeho partnera prostě nesnesitelné.

Celý článek »

Co radí čínská medicína na zdravý spánek

Co radí čínská medicína na zdravý spánek

Co se během spánku děje? Tělo se během něj uvolní, obnovuje a přebudovává. Po zdravě prospané noci se člověk probudí osvěžený, a to proto, že ve spánku se odehrává mnoho procesů, například se vytváří větší počet růstových hormonů, které spalují tuky a rozvíjejí svalstvo. Spánek je zároveň doba, kdy tělo prochází složitou regulací imunitního systému. Studie ukazují, že když se lidem odepírá spánek nebo je chronicky omezen, snižuje se jim počet lymfocytů typu T a naopak stoupá počet zánětlivých cytokinů. Jsou náchylní k nachlazení a chřipce.

Celý článek »

Historie postele

Historie postele

Postel je druh nábytku, který slouží převážně ke spaní. Postel provází člověka již od pravěku. Zpočátku to byla jen místa na podlaze vystlaná suchou trávou, která měla za úkol izolovat chlad od země. Postupem času se začala suchá tráva nahrazovat trvalejší a lepší izolací v podobě zvířecí kůže. Postele jsou dnes vyráběny nejčastěji z dřeva a ocele. Konstrukce postele se obvykle skládá z bočnic a čel na nichž je uložen rošt nesoucí matraci (nejčastěji pérovou, pěnovou nebo nafukovací gumovou).

Celý článek »

Jak zaručeně usnout? Zapomeňte na práci a dejte si sklenku!

Jak zaručeně usnout? Zapomeňte na práci a dejte si sklenku!

Hlavou se vám honí tisíce myšlenek a vy ne a ne usnout! Je to k vzteku! Převalujete se v posteli ze strany na stranu, zkoušíte počítat ovečky, ale nic nezabírá? Přinášíme vám deset rad, které vám zaručeně pomohou jednoduše usnout! Jste ten typ, který když si lehne na matraci a zavře oči, v hlavě se mu začnou honit myšlenky na zaměstnání? Zde Vám nabízíme pár rad, které slouží k dobrému usínání...

Celý článek »

Aby se ti ráno lépe vstávalo

Aby se ti ráno lépe vstávalo Každý to známe... Spokojeně si pospáváme ve vyhřáté posteli, zdá se nám o tom nejkrásnějším blonďákovi, když v tom zazvoní budík. Odporný zvuk, který musí probrat snad každého spáče. A tobě nezbývá nic jiného, než se vyhrabat z té měkoučké rozehřáté postele a pořádně bouchnout do budíku, abys nepřišla o sluch. Ti, co vlastní budíky s automatickým odkládáním, jsou na tom možná ještě hůře. Slavnou větu "Ještě pět minut, a pak opravdu vstanu" snad nemusím připomínat :) A rázem je půl osmé, a my nevíme, kam dřív skočit.

Celý článek »

Tipy pro sladké sny

Tipy pro sladké sny

Staří Řekové to měli jednoduché. zdravý a spokojený spánek jim obstarával Hypnos, bůh spánku. Dnes se o sebe musíme i v tomto ohledu postarat sami. Pojďme si proto připomenout jak na to. Lůžko pro průměrně vysokého člověka (175 cm) by mělo být minimálně 195 cm dlouhé a vysoké alespoň 50 cm, aby se z něho snadno vstávalo. Myslete na to, že pro pohodlné spaní potřebuje jeden člověk 80 až 100 cm široký prostor.

Celý článek »

Hubnutí ve spánku - výmysl či realita?

Hubnutí ve spánku - výmysl či realita?

Hubnutí ve spánku - zní to jako pohádka, však? Přitom ale nejde o žádný výmysl nebo vtip. Hubnout ve spánku se totiž opravdu dá. Šidit kvalitní spánek se skutečně nevyplácí, dlouhodobě pro Vaše tělo je velmi důležitá kvalitní matrace. Nejenže nám spánek přidává na kráse, ale je vědecky dokázáno, že dostatek spánku přispívá k udržení optimální hmotnosti a je prevencí proti tloustnutí.

Celý článek »

Ranní vstávání - jak to zvládnout

Ranní vstávání - jak to zvládnout

Každé ráno vstáváte do práce a už se těšíte na víkend, až se dospíte. Vstávání vám prostě nejde. Jak to udělat, aby se vám z postele vylézalo lépe? Nabízíme Vám pár rad, aby se Vám vstávalo lépe. Vymyslete, proč vstát. Mnohem lépe se vstává z postele, když máte motivaci. Zkuste proto každý večer vymyslet něco, nač se druhý den můžete těšit. Až ráno zazvoní budík, vzpomeňte si na onu radostnou událost. Uvidíte, že se vám hned bude vstávat lépe. Jděte spát dříve. Dostatek spánku je víc než důležitý, a tak pokud vstáváte opravdu brzy, zkuste si zvyknout chodit spát dřív. Poslouchejte své tělo, a jakmile se večer budete cítit opravdu unavená, nepřepínejte se a jděte si lehnout. Ne nadarmo se říká, že ráno je moudřejší večera. A řada věcí může do druhého dne počkat.

Celý článek »

Matrix snů

Matrix snů

Ve snech souložíme jen zřídka, ale neumíráme skoro nikdy. Když už je smrt nevyhnutelná, něco se stane. Vlak, který se na nás řítí, z ničeho nic odbočí na jinou kolej. Padáme z velké výšky - a najednou střih, sen se zamotá, žádná výška, žádný pád. Kráčíme po rozkvetlé louce. Sny u zdrávého člověka jsou vesměs pozitivní s nádechem nostalgie.

Celý článek »

Fáze spánku

Fáze spánku

Spánek má několik fází, z nichž nejdůležitější je tzv. REM fáze (rapid eye movement). REM fáze (a tedy i sny) byla prokázána u všech druhů savců, nicméně u každého jinak dlouhá - nejdelší REM fázi má ptakopysk (57 % spánku), nejkratší delfín (2 % spánku).

Celý článek »

Sen a výklad snů

Sen a výklad snů

Analytickou metodu definoval Sigmund Freud ve své knize Výklad snů, tam v podstatě uvedl a interpretoval téměř 40 svých vlastních snů (vedle toho tam formuloval svou teorii o nevědomí, předvědomí, vědomí, censoru a vytěsnění, tedy základy tzv. topografického modelu mysli). Tato metoda je jedinou věrohodnou a vědeckou metodou. Výklad snů tímto postupem velice pomohl k pochopení struktury mysli člověka, objevení rozdělení vědomí, předvědomí a nevědomí. Metoda rozebírá sen na dílčí děje a objekty, které samostatně zkoumá na základě volných nápadů (asociací) snícího.

Celý článek »

Usínání a probouzení

Usínání a probouzení

Usínání (hypnagogium) je přechodný stav mezi bdělostí a spánkem. Přechod z bdělého do spánkového stavu probíhá vždy podobně, i když rozdílným tempem. Nejprve se objevují výrazné tělesné pohyby a změny polohy těla. Poté následuje prohloubené dýchání a pomalé zavírání očí. V tomto stadiu se občas objevují výrazné svalové křeče provázené škubnutím celého těla, které mohou vést ke krátkému přechodnému probuzení.

Celý článek »

Fáze spánku u dospělých a u dětí

Fáze spánku u dospělých a u dětí

Spánek dětí se podstatně liší od spánku dospělých. První odlišnost vyplývá z toho, že děti při narození nemají nastavený 24hodinový spánkový režim. Rozlišovat mezi dnem a nocí se musí teprve naučit, což u některých kojenců může trvat i několik měsíců. Doba souvislého nočního spánku se navíc prodlužuje velmi zvolna s tím, jak ustupuje potřeba nočního krmení. Druhým a podstatnějším rozdílem spánku dětí a dospělých je odlišnost spánkových cyklů. Ve srovnání s dospělými stráví děti výrazně méně času hlubokým spánkem a jejich spánkové cykly jsou navíc mnohem kratší. Výsledkem je, že se děti během noci ve srovnání s dospělými mnohem snadněji a také častěji budí.

Celý článek »

Řekni mi jak spíš a já ti řeknu jaký jsi

Řekni mi jak spíš a já ti řeknu jaký jsi

Pokud chcete odhalit něčí pravou povahu, zkuste zjistit, jakým způsobem spí. Vědci věří, že pozice, ve které člověk usíná je důležitým vodítkem k povaze člověka. Profesor Chris Idzikowski z Edingburského Centra Spánku provedl výzkum, kterého se účastnilo 1 000 lidí. Profesor zjišťoval, v jaké poloze lidé usínají. Z poznatků definoval šest nejčastějších poloh, ve kterých lidé usínají. Dále zkoumal povahy jednotlivých spáčů a došel k výsledkům, že existuje spojnice mezi tím, v jaké poloze člověk po ulehnutí do postele usne a povahovými charakteristikami.

Celý článek »

Umístění postele podle Feng Shui

Umístění postele podle Feng Shui

Podle čínského učení Feng Shui má umístění postele v ložnici vliv na partnerské vztahy, zdraví, majetek a další aspekty vašeho života. Feng Shui je čínské učení, které zkoumá vztah člověka a jeho životního prostoru v čase. Feng Shui učí jak nastolit harmonii v prostoru a umožnit nerušené plynutí energie čchi. V ložnici ovlivňuje vhodné umístění postele situování oken a dveří, důležitá je vzdálenost od dveří, postel by neměla být umístěna přímo pod oknem nebo přímo naproti dveřím. To jsou pouze některé zásady Feng Shui.

Celý článek »

Aby záda nebolela

Aby záda nebolela

Zákazníci se na nás často obracejí s tím, že je bolí záda a ptají se, která matrace jim pomůže bolest zad vyřešit. Takto jednoduché to však není, protože bolest zad nebývá způsobena pouze nevhodnou matrací. Bolestí zad se během svého života setká snad každý. Je to dáno novým způsobem života, kdy více sedíme u počítače nebo u televize, jezdíme autem, nosíme tašky na jednom rameni nebo v jedné ruce a stále méně se hýbeme. Když poté spíme na nevhodné a nepohodlné matraci a tělo se přes noc nemůže regenerovat, o problém s bolestmi zad si přímo koledujeme. Bolest zad však může také znamenat onemocnění organismu, neměla by se proto podceňovat. Běžná bolest zad je nejčastěji zapříčiněna mechanickým poškozením, přílišnou námahou, špatným držením těla, špatnou obuví nebo špatným podkladem při spánku.

Celý článek »

Výběr matrace do postele

Výběr matrace do postele

Už v okamžiku nákupu matrace musíme mít jasno, jak se bude matrace používat. Ne každá matrace do postele se například dá kombinovat s polohovatelným roštem. Pokud jej máme nebo si ho chceme pořídit, je dobré o tom prodejce informovat a zjistit, zda námi vybraná matrace takto použít lze.

Celý článek »

MATRACE - pár tipů jak udržovat a čistit matrace do postele

MATRACE - pár tipů jak udržovat a čistit matrace do postele

Matrace do postele jsou každý den zatěžovány a v některých případech slouží matrace i jako jídelní stůl. Vzhledem k tomu, že trávíme mnoho hodin denně v přímém kontaktu s naší matrací, je logické, že chceme vědět, jak máme matrace čistit a udržovat. Co tedy udělat, když se rozhodnete matrace do postele vyčistit? Co všechno potřebujete k čištění matrace? Jádro matrace rozhodně nemůžete jednoduše hodit do pračky. Naštěstí existuje několik kroků, aby bylo zajištěno, že vaše matrace bude zůstávat co nejčistší.

Celý článek »

Aktuality

25.01 2024

MATRACE SUPER FOX

Nový rok si zaslouží, aby se v našem e-shopu objevily nějaké novinky a co takhle začít velmi oblíbenými matracemi SUPER FOX, konkrétně matrace SUPER FOX VISCO a matrace SUPER FOX BLUE. Jedná se o nejprodávanější matrace českého výrobce Tropica. Nabízíme je za skvělou zvýhodněnou cenu v setu 1+1 a zároveň v nejprodávanějších výškách matrace 20 a 24 cm. Samozřejmostí je velmi jednochá možnost výběru ložné plochy Wellness a Classic a to za pomocí jednoduchého kliku. Matrace jsou velmi kvalitní a cenově velmi dostupné, tak věříme, že si rychle najdou své spokojené zákazníky.

01.12 2023

Black Friday 2023

A je to tady, opět předvánoční nákupy výhodně!!! Sleva BLACK FRIDAY 10 % na celou objednávku. Pro uplatnění slevy zboží vložíte do košíku a pod vyplněním "Dodací údaje" je políčko "Slevový kupón" a tam zadáte: 1234. UKONČENO 04.12.2023 ve 13:00 hod.

Sleva se odečte po odeslání objednávky, v potvrzovacím e-mailu uvidíte již cenu objednávky se započítanou slevou. Pozor slevová akce BLACK FRIDAY je dobrovolná a platí jen, když je zadán Slevový kupón!! Slevu nelze nárokovat ani slevu nelze dodatečně uplatnit. Akce Black Friday 10 % platí od pátku 01.12.23 od 12.00 hod do odvolání.

04.10 2023

Motorový rošt PANTER 42 MOT RADIO

Dovolujeme si Vám představit novinku letošního roku z limitované edice PANTER a to konkrétně motorový rošt PANTER 42 MOT RADIO, který navazuje na velmi oblíbený a prodávaný model motorového roštu ELASTIC 42 MOT RADIO, tento rošt již v naší nabídce nenaleznete. Motorový rošt PANTER 42 MOT RADIO si zachoval konstrukční řešení, kvalitní pohon motoru, bezdrátové ovládání, špičkový design a hlavně precizní kvalitu a zákaznicky příjemnou funkčnost. Hlavní a vyditelný rozdíl oproti předcházejícímu modelu je barva a to nově temná černá.